Installation

Installation av värmepumpar

När du köper din värmepump av oss ingår alltid en installation av våra certifierade tekniker. När du beställt din nya värmepump kommer du att bli kontaktad av en installatör för att boka in en tid för installation. På den överenskomna installationsdagen kommer installatören hem till dig och har med sig det material som ingår och värmepumpen om den inte redan levererats till er. Ni kommer tillsammans fram till bästa placeringen efter dina önskemål och ur värmespridningssynpunkt.

En luftvärmepumpsinstallation berättigar dig till rotavdrag. Vi hjälper dig gärna med ansökan och behöver då ditt personnummer och fastighetsbeteckningen för huset.

Installation ingår alltid

Vi erbjuder installation i hela landet och arbetar endast med de bästa montörerna på varje ort. När du beställer en värmepump av oss ingår alltid en standardinstallation med 5 meter rör. På de flesta orter erbjuder vi också möjlighet att köpa till eldragning för dig som installerar din första värmepump.

Standardinstallation

När du köper en värmepump av oss ingår alltid en standardinstalltion. Standardinstallationen passar de flesta, speciellt utbytesinstallationer. Vid en utbytesinstallation använder vi befintlig eldragning och bjuder på nedmonteringen av din gamla pump om den nya pumpen ska sitta på samma ställe.

Alla våra installationer utförs av certifierade kyltekniker och vi lämnar alltid garanti på vårt jobb.

Det här ingår i standardinstallationen

- Montering av en innedel (max 2,5 meter från golvet)
- Håltagning i trä, tegel, gips och lätt betong
- 5 meter rördragning
- 5 meter vit plastkanal
- 5 meter signalkabel
- Montering av utedel. Utedelen får max vara 50 kilo tung och max 1,5 meter från marken
- En väggkonsol
- 4 stycken vibrationsdämpare
- 5 meter dräneringsslang
- Vakuumsugning
- Igångkörning
- Stickkontakt 2,5 meter eller befintlig/förberedd el
- Nedmontering av gammal pump förusatt att nya pumpen ska sitta på samma ställe

Det här ingår inte:
- Vägen till din adress behöver vara färdbar. Ötillägg tillkommer för öar utan fast broförbindelse eller billfärja som går minst en gång i halvtimmen
- Bortforsning av gammal pump eller embalage
- Montering av tillbehör ingår inte, med undantag för markstativ och vibrationsdämpare

Lägg till eldragning vid behov

Eldragning vid installation
För kunder som installerar en värmepump för första gången och därmed inte har en befintlig elanslutning, erbjuder vi en eldragningstjänst. Denna tjänst innebär att vi ansluter värmepumpen till närmaste gruppsäkring eller en närliggande fungerande elpunkt. Vid installationen används en utanpåliggande kabel, och vi begränsar längden på denna till maximalt 10 meter för att säkerställa en både estetisk och funktionell installation. Det är viktigt att notera att denna tjänst inte innefattar ett utbygge av elcentralen.

Stickpropp
I de fall där värmepumpen installeras som en ersättning för en gammal pump, och det redan finns en beredd eller befintlig elanslutning, kommer installationen att anpassas för att använda denna anslutning. Detta är för att förenkla processen och minska kostnader för dig som kund.

Observera att våra installationstjänster inte inkluderar expansion av befintlig elcentral.

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy
per sida