Installation

Installation av värmepumpar

När du köper din värmepump av oss ingår alltid en installation av våra certifierade tekniker. När du beställt din nya värmepump kommer du att bli kontaktad av en installatör för att boka in en tid för installation. På den överenskomna installationsdagen kommer installatören hem till dig och har med sig det material som ingår och värmepumpen om den inte redan levererats till er. Ni kommer tillsammans fram till bästa placeringen efter dina önskemål och ur värmespridningssynpunkt.

En luftvärmepumpsinstallation berättigar dig till rotavdrag. Vi hjälper dig gärna med ansökan och behöver då ditt personnummer och fastighetsbeteckningen för huset.

Installation ingår alltid

Vi erbjuder installation i hela landet och arbetar endast med de bästa montörerna på varje ort. När du beställer en värmepump av oss ingår alltid en standardinstallation med 5 meter rör. På de flesta orter erbjuder vi också möjlighet att köpa till eldragning för dig som installerar din första värmepump.

Standardinstallation

När du köper en värmepump av oss ingår alltid en standardinstalltion. Standardinstallationen passar de flesta, speciellt utbytesinstallationer. Vid en utbytesinstallation använder vi befintlig eldragning och bjuder på nedmonteringen av din gamla pump om den nya pumpen ska sitta på samma ställe.

Alla våra installationer utförs av certifierade kyltekniker och vi lämnar alltid garanti på vårt jobb.

Det här ingår i standardinstallationen

- Montering av en innedel (max 2,5 meter från golvet)
- Håltagning i trä, tegel, gips och lätt betong
- 5 meter rördragning
- 5 meter vit plastkanal
- 5 meter signalkabel
- Montering av utedel. Utedelen får max vara 50 kilo tung och max 1,5 meter från marken
- En väggkonsol
- 4 stycken vibrationsdämpare
- 5 meter dräneringsslang
- Vakuumsugning
- Igångkörning
- Stickkontakt 2,5 meter eller befintlig/förberedd el
- Nedmontering av gammal pump förusatt att nya pumpen ska sitta på samma ställe

Det här ingår inte:
- Vägen till din adress behöver vara färdbar. Ötillägg tillkommer för öar utan fast broförbindelse eller billfärja som går minst en gång i halvtimmen
- Bortforsning av gammal pump eller embalage
- Montering av tillbehör ingår inte, med undantag för markstativ och vibrationsdämpare

Lägg till eldragning vid behov
Om du installerar din första värmepump och inte redan dragit fram el till utedelen så kan du köpa till en eldragning av oss. Vid en eldragning drar vi el till närmaste lämpliga elpunkt, så att du får en komplett installation. Utanpåliggande kabel på max 10 meter kan användas vid installationen. Om du byter ut en gammal värmepump kan vi oftast använda den befintliga eldragningen även till din nya pump. Tänk på att utbyggnad av elcentral inte ingår om du köper en eldragning av oss.

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy
per sida