image
Daikin Stylish XRH30
35 400 kr
A+++

Daikin Stylish XRH30

Installation ingår
Värmer 10-160 kvm
Kyler 10-80 kvm

Energiklass A+++
Inverter
Swingkompressor 
Diplomerad deisgn

Kontakta oss gärna på 010-33 00 135 för mer information!

Finns nu även i Svart färg, se nedan.

 

 

Tillgänglighet: I lager
35 400 kr
A+++
Antal:
Antal:
Antal:
Antal:
Jämför

Varför Daikin

Daikin är världsledande inom kyla och värme. För att ta fram värmepumpar som är utformade helt efter de krav och förutsättningar som finns i Sverige kom Daikins främsta internationella tekniker hit. Här mötte de våra erfarna värmepumpsinstallatörer och tog del av deras kunskap och erfarenheter. Det var så Optimised Heating föddes.

Den nuvarande generationen Optimised Heating är en succé! Äntligen finns det luftvärmepumpar som ger mycket värme när det är riktigt kallt. Borta är strömslukande värmekablar och den optimerade avfrostningslogiken ökar effektiviteten ytterligare.

Varför Stylish

Stylish XRH kombinerar utmärkt design och teknologi för att uppnå en total klimatlösning för alla inomhusområden. Med ett mått på endast 189 mm är Stylish XRH den tunnaste enheten på marknaden inom designsegmentet för väggmonterade enheter. Den använder innovativa funktioner för att uppnå det allra bästa inom komfort, energieffektivitet, tillförlitlighet och kontroll.

Stylish XRH har tilldelats Good Design Award för sitt innovativa utseende och sin funktionella förmåga.

Dynamisk öppen spis-logik

Låt din öppna spis och värmepump arbeta i samförstånd. När du eldar i din öppna spis stänger de flesta värmepumpar av sig när rummet har uppnått önskad temperatur. Stylish XRH stänger istället av kompressorn och låter inomhusenheten gå i endast fläktdrift. För varje grad som temperaturen ökar kommer fläkthastigheten öka med ett steg. Ju varmare det är, desto högre kommer fläkthastigheten att vara. På så sätt sprider sig den varma luften och du kommer att få en jämnare värme i huset. När temperaturen faller så reducerar Stylish XRH sin fläkthastighet för maximal ljudkomfort. Blir det det kallare än inställd temperatur så startar kompressoren automatiskt.

Hög verkningsgrad

Daikins avancerade energibesparande teknik ger hög årstidsrelaterad verkningsgrad för både värme och kyla (upp till A+++). Årstidsrelaterad verkningsgrad är ett nytt sätt att klassificera värme- och kylprodukter baserat på dess energieffektivitet under ett helt år. Daikins nya Bluevolution-serie är energieffektiv och miljövänlig då den använder den senaste generationens köldmedium – R32. R32 är både mer effektivt och lättare att underhålla än andra köldmedium. Dess miljöpåverkan är upp till 80 % lägre än hos R410A eftersom GWP-värdet* endast är 675. andra köldmedium. Dess miljöpåverkan är upp till 80 % lägre än hos R410A eftersom GWP-värdet* endast är 675. Tack vare Daikins mångåriga erfarenhet och breda produktutbud kan du lita på att du får en tillförlitlig produkt med lång livslängd som passar perfekt för ditt hem. Du kan enkelt justera rumstemperatur och driftläge via vår användarvänliga app – även när du inte är hemma. Med Daikin är det lätt att skapa ett perfekt inomhusklimat och ett energieffektivt hem.

Kraftfull när det gäller!

Stylish XRH 30 behåller den nominella effekten ända ner till -25°C. Inget annat fabrikat behåller sin nominella effekt i så låga utomhustemperaturer som Daikin.

Coanda-effekten

Coanda-effekten optimerar luftflödet för att erbjuda ett bekvämt klimat. Genom användning av specialdesignade klaffar möjliggörs ett mer fokuserat luftflöde och en bättre temperaturfördelning i hela rummet.

Hur fungerar det? Stylish XRH fastställer luftflödesmönstret baserat på huruvida rummet behöver uppvärmning eller kylning. När Stylish XRH befinner sig i uppvärmningsläge kommer två klaffar att rikta luftflödet nedåt (vertikalt luftflöde) och i kylningsläge kommer klaffarna att rikta luftflödet uppåt (takluftflöde). Genom att skapa två olika luftflödesmönster förhindrar Stylish XRH drag och skapar en mer stabil och bekväm rumstemperatur för personerna i rummet.

Kontrollerad luftfuktighet

Komfort handlar inte bara om luftkvalitet eller temperatur inomhus, utan även om luftfuktighet. Stylish använder några olika inställningar för att automatiskt justera sin fläkt och sin kompressor för att skapa rätt balans mellan temperatur och luftfuktighet för ett rum

Stabila rumstemperaturer

Stylish XRH använder en rutsensor för att känna av temperaturen i ett rum för att skapa ett mer komfortabelt klimat. Efter att ha fastställt rumstemperaturen fördelar Stylish XRH luften jämnt i hela rummet innan den övergår till ett luftflödesmönster som riktar varm eller kall luft mot de områden som behöver det.

Frisk och ren luft

Stylish XRH tillhandahåller den bästa inomhusluftkvaliteten med hjälp av Daikins Flash Streamer-teknologi. Detta system avlägsnar partiklar, allergener samt odörer och tillhandahåller frisk inomhusluft.

Tyst drift

Stylish XRH använder en avancerad fläkt för att optimera luftflödet för högre energieffektivitet med låga ljudnivåer. För att uppnå högre energieffektivitet designade Daikin en ny fläkt som fungerar effektivt med Stylish XRHs kompakta mått. Tillsammans uppnår fläkten och värmeväxlaren energiprestanda i toppklass och fungerar med en ljudnivå som praktiskt taget är ohörbar för personerna som befinner sig i rummet.

Mer information
Tillverkare (märke)Daikin
Energiklass ettiketA+++
Energiklass VärmeA+++
Effekt värme3,2 (0,8-6,9) kW
SCOP5,15
Energiklass KylaA+++
Effekt kyla3,0 (0,7-4,5) kW
SEER8,73
Garanterad drifttemperatur värmedrift−25
Ljud (db)19 / 24 / 41
LuftrenareJa
Garanti (år)5
Modellbeteckning innedelFTXTA30B2V1BW
Mått innedel Höjd-Bredd-Djup295x798x189
Avstånd från tak3-5 cm
Innedelens vikt12
Modellbeteckning utedelRXTA30B2V1B
Mått utedel Höjd-Bredd-Djup550x765x285
Utedelens vikt32
KylmediumR32
Nätspänning (V)230
Rekommenderad avsäkring amp10
El-koppling viautedel
Rördimension1/4" 3/8"
Max rörlängd (m)20
Max höjdskillnad (m)15

Lämna ett meddelande


Skicka oss ett mail så återkommer vi till dig så snabbt som möjligt.